• Gratis Verzending
  • Design sieraden en doosjes
  • Maatwerk is mogelijk
  • Verzending is gratis
  • Sieraden dragen en daarna opbergen

Shamballa Sieraden

Wat is Shamballa?

Voor Tibetaanse boeddhisten is Shamballa een mythisch koninkrijk dat beschreven staat in religieuze teksten. Volgens de verhalen bevindt het heiligdom zich vlakbij de Himalaya en is het een soort hemel. Net als Atlantis is het geen fysieke plek, maar eerder een spirituele ervaring die bereikt zou kunnen worden via meditatie of trance. Er bestaan dan ook verschillende reisgidsen voor een tocht naar Shamballa. Onderweg moet de reiziger veel moeilijkheden overwinnen. Voor boeddhisten staat dit symbool voor de obstakels op het pad naar persoonlijke verlichting.

Shamballa Armband 

Shamballa armbanden zijn sieraden van kralen en touw die hun oorsprong vinden in het Tibetaanse boeddhisme. Shamballa armbanden zijn voor Tibetaanse boeddhisten draagbare reminders van liefde, compassie en vredigheid. Ook gebruiken monniken en andere mediteerders de kralencombinaties om hun gebeden, mantra’s, chants of ademhalingen te tellen. Zo hopen ze ooit het aards paradijs of nirvana te beleven!

Shamballa bandjes of Shambhala zijn handgemaakte kralen armbanden die in de lengte verstelbaar zijn. De kralen kunnen bestaan uit verschillende materialen, waaronder terracotta, diamant, metaal, hout en edelsteen. Het materiaal ervan kan bovendien een diepere betekenis hebben, net als de kleur of het patroon. Zo is Turkoois een geliefde steen in Tibet, omdat hij de drager zou beschermen tegen negatieve energie. Ook koraal siert vaak Shamballa armbanden, omdat boeddhisten deze steen als spirituele schat zien. Shamballa armbandjes zijn daarnaast one size fits all, omdat je de knooplengte eenvoudig aan kan passen.

bovenstaande tekst is afkomstig van de website www.spiru.nl