Coaching Traject

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 17:20

IKM

Voor de zomer vakantie werd ik benaderd door het IMK. Ik dacht oh weer zo'n bedrijf wat me lastig komt vallen, omdat ik me net heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De energiemaatschappijen buitelen namelijk over elkaar heen om me binnen te halen. Ik weet niet wat voor voorstelling ze hebben van Ómorfo Dóro, maar ze zien de eurotekens al op hun netvlies. 

Maar nee, niets van dat alles, het IMK bood me een gratis coaching traject aan.

Ik werd meteen achterdochtig, wat zit er "achter" het "gratis". Wat voor consequenties heeft dit voor me, voor wát moet ik toch achteraf betalen? Ik heb de mail nog eens goed doorgelezen en vond geen addertjes onder het gras. Het IMK heeft , in het kader van Corona, geld van de regering gekregen om Starters in het bedrijfsleven een steun in de rug te geven. En ze doen dat in de vorm van coaching.

Gewoon doen!

En toen bedacht ik me dat ik er gewoon voor moest gaan, wat nou "te klein bedrijf", wat nou "ik heb nog een andere baan", wat nou "ze vinden Ómorfo Dóro vast geen echt bedrijf". Ik heb op de replyknop gedrukt en aangegeven dat ik graag voor dit traject in aanmerking wil komen. Ik werd gebeld en er werden direct 3 online gesprekken ingepland van anderhalf uur. Ik moest een arbeidsmarktscan invullen en ik kon huiswerk verwachten.

De arbeidsmarktscan geeft inzicht in je persoonlijke kwaliteiten, talenten en interesses en gaf als conclusie dat ik uitstekend op mijn plek ben als Medisch Maatschappelijk Werker, maar dat ik ook een creatieve kant heb en graag zelfstandig werk. Wat heel goed past bij het runnen van een eigen bedrijf.

Coaching

Dus vorige week heb ik het 1e online gesprek, mbv "Teams", gehad. Samen hebben we gekeken naar wat ik wil met mijn bedrijf. Daar is uit gekomen dat ik mijn baan behoud en daarnaast mijn bedrijf zo goed mogelijk zal opzetten. De KvK vindt dat je gedurende 5 jaar een starter bent. Tegen die tijd ga ik bijna met pensioen (hoop ik) en kan ik me volledig op mijn bedrijf richten. Een bedrijf wat dan goede grondvesten heeft. Mocht het in de tussentijd ontzettend gaan bloeien, dan kan ik altijd kijken of ik kan minderen met uren in mijn huidige baan.

We hebben ook gekeken naar het bedrijf zelf, naar de 5 P's: Product, Prijs, Plaats, Promotie en Personeel. Heel leerzaam om samen met een coach te sparren. Ze heeft me op pad gestuurd met een aantal zaken om over na te denken en dingen die ik kan doen. Achteraf kreeg ik nog een lijst met gratis trainingen.

Kortom het 1e gesprek was heel leerzaam, informatief en boeiend. Ik kijk uit naar het 2e gesprek. Ik houd jullie op de hoogte!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Véronique Steennis
4 jaar geleden

Leuk!