Polsmaat opmeten

Voor een passende armband die je met veel plezier draagt, is het van belang dat je de omtrek van je pols weet. Je kan dan eenvoudig bij de informatie over de armband zien of deze bij jou past. Zoniet? Dan kan je contact met mij opnemen, dan kunnen we samen kijken of ik de armband naar de juiste maat kan veranderen.

Waarom wil ik jouw polsmaat weten? 

Jouw polsmaat wordt gebruikt om de armbandmaat te vinden. Je telt er namelijk een aantal centimeters bij op. Maar we gaan nu eerst je polsmaat opmeten.

Hoe meet je je polsmaat?

 Het bepalen van jouw polsmaat kan gemakkelijk met een strookje papier, een lintje of een meetlint. Wikkel een meetlint om je pols (op het pols bot), niet te strak maar wel rondom aansluitend. Lees de maat af van het meetlint. Als je geen meetlint hebt, wikkel je een strookje papier of een lintje op dezelfde wijze om je pols. Zet een streep op het papier of lintje waar deze je pols volledig heeft omhuld. Leg het strookje of lintje langs een liniaal en lees de maat af. 
 Tip! Je kan ook een goed passende armband op meten en deze lengte aan houden

En nu gaan we de bijpassende armband kiezen. Gebruik hiervoor onderstaande tabel:

Armbandmaat:  

  • Strakke armband  Polsmaat + 1,5 cm 
  • Medium losse armband Polsmaat + 2 cm 
  • Losse armband Polsmaat + 3 cm

* Jouw armband zit meestal het prettigst als die 2½ cm ruimer is dan jouw polsomvang. Meet de omtrek van jouw pols en tel daar 2½ cm bij op. 


Een voorbeeld: 

  • Jouw polsomtrek = 16,5 cm. 
  • Tel daar 2½ cm bij op. 
  • Jouw armbandmaat is 19 cm.