Jubileum

Gepubliceerd op 10 augustus 2021 om 15:30

Er is  een jaar voorbij.  Een jaar geleden werd Ómorfo Dóro geboren in de Kamer van Koophandel te Utrecht.

Ik had natuurlijk al de website “Boxes&Booklets”, maar dat was geen bedrijf, dat was mijn hobby. En ik wilde meer maken dan alleen doosjes en boekjes, ik wilde ook met andere materialen bezig zijn. Ik ben namelijk ook gek op breien, haken, macrameeën en kleien. Daarbij kwam nog dat Alicia ( mijn oudste dochter)  ook graag haar oorbellen wilde verkopen en zo ontstond het idee om een webwinkel te starten waar alleen handgemaakte producten wordt verkocht.

Heel toevallig ( nou ja voor ons ondertussen niet meer zo toevallig, maar dat is een ander verhaal) had mijn nicht net besloten met pensioen te gaan en een eigen atelier (met verkoop) te starten: Atelier Apers En zo liepen onze startperiodes samen op en konden we elkaar inspireren en helpen.

 

De naam
Maar toen kwam het probleem van een naam om de hoek. “Marijke’s webwinkel” of iets van dien aard is al zo veel gebruikt en brengt geen gevoel over. Ik wilde mijn enthousiasme voor handgemaakte producten laten doorklinken in de naam. Ik wil dat mensen zich thuis voelen in mijn winkel, zich gast voelen en met warmte omgeven. Dit alles vind ikzelf in Griekenland, steeds weer opnieuw als we op vakantie gaan. “Gastvrij, vriendelijkheid en alles kan”. Daarom heb ik gekozen voor een naam in het grieks, eens iets anders en het klinkt lekker.
Ómorfo Dóro” of “ mooi cadeau”.

 

Welke Startdatum?

Wanneer start je dan je webwinkel, doe je dat de 1e van de maand? Een logische beslissing, ook makkelijker voor je boekhouding, maar ik koos bewust voor 16 juli. De verjaardag van mijn overleden vader, hij zou dit zó gesteund hebben, met raad en daad bij hebben gestaan. Gewoon een bijzonder mens, Eigenlijk wilde ik hem er toch een beetje bij hebben en op deze manier blijft hij voor altijd verbonden aan mijn bedrijf.

Wel of geen Coaching
En dan start je officieel, even loop je als een trein, maar al gauw is de nieuwigheid er af en zakt het in. En dan? Plotseling uit het niets kreeg ik een mailtje van het Mkb of ik interesse had in coaching gesprekken. Eerst dacht ik nog, dat is toch niets voor mij? Ik werk er nog naast, ben geen echt bedrijf? Maar ik heb het toch gedaan.
En wat was dat leuk! En leerzaam! En mind changing! De coach nam mij mee in 3 gesprekken van hobbybedrijfje naar een bedrijf naast je werk. En ze gaf tips over hoe ik het bedrijf kan laten groeien. Ómorfo Dóro voelde daarna ook anders voor mij. Meer een echt bedrijf. Krijg je ooit zo'n aanbod, dan raad ik je het zeker aan!

Niet dat ik het nu vreselijk druk heb, hoor, maar dat kan op het ogenblik ook niet, ik werk nog 31 uur bij mijn werkgever. Maar het is een levend bedrijf, dat straks na mijn pensionering verder uit kan groeien.
Ik houd mijn ogen en oren open voor nieuwe producten en nieuwe creatieve teamleden. Nu ben ik bv op zoek naar iemand die mooie houten producten kan maken.

 

Mijn toekomst
Mijn grote droom is na mijn pensionering de visie van Ómorfo Dóro nog meer recht te doen en een fysieke winkel te starten, waarbij mensen met afstand tot arbeid creatief bezig kunnen zijn. De omzet komt dan uit de planken en kasten die ik verhuur aan mensen uit de regio, waarop ze hun handgemaakte producten kunnen verkopen. En de gelden vanuit de gemeente voor de dagbesteding die ik aan bied. Daarnaast wil ik ook workshops gaan organiseren.

Maar eerst komt het komende jaar en daar heb ik al wat ideeën voor.

Bv : - het samen stellen van een kraammand

       - als de Coronacrisis voorbij is, deelnemen aan creatieve markten

       - er staat een workshop op stapel  

       - ik wil producten van klei gaan maken

 

Al met al is het jaar snel gegaan en kijk ik uit naar wat er in het nieuwe jaar op mijn pad komt. Ik houd jullie op de hoogte via, de sociale media, mijn blogs en nieuwsmailtjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Inge Geerlings
3 jaar geleden

Lieve schoonzus,
Wat een leuk stukje.
Met veel aandacht gelezen. En ik wens je heel veel succes met alles wat je nog op stapel hebt staan.

Carin geerlings
3 jaar geleden

Hallo Marijke wat is het jaar hart gegaan ik heb het gelezen en ook kijk ik altijd mee om te kijken wat er allemaal te koop is nou ik zou zeggen ga zo door
Van harte gefeliciteerd met het een jarige bestaan

Alicia Geerlings
3 jaar geleden

Lieve mam,
Wat een mooi bedrijfje is het geworden, ondanks dat het af en toe stil valt blijven we ijverig aan de maak. Ik ben trots op je dat je het al zo ver weet te bouwen en bij te houden, op naar nog meer behaalde doelen!
Liefs xx